Milieubewust ondernemen doe je vanzelf

Staalbouw Lelystad is een milieubewust bedrijf. Het productieproces van staal en aluminium is niet milieu-vriendelijk, maar eenmaal gemaakt kun je het oneindig hergebruiken. Overbodig geworden constructies zijn 100% recyclebaar. Efficiënt omdat de basis materialen aan standaarden en normen (ISO) voldoen. het voordeel hiervan is dat je precies weet wat je maakt. Wij bouwen steeds meer projecten twee maal. Één keer op de PC in 3D, daarna pas fysiek bouwen. Dat verlaagt afval en faal uren vanwege miscommunicatie met 100%.

Staalbouw heeft een behoorlijke voorraad profielen in de werkplaats. Diverse maten buizen, kokerprofiel en platen. Dat is efficiënt want je hoeft niet te wachten op leveringen. Duurzaam want voor iedere aanlevering moet een vrachtwagen rijden. Milieubewust én beter voor onze betaalrekening. Hetzelfde geldt voor onnodig extra rijden omdat je wat vergeten was. Dat leer je af als je de brandstofrekeningen ziet. Wij raden iedere onderneming dan ook van harte aan om personeel óók hiervan bewust te maken.

Voor het uitwerken en uitvoeren van projecten komt vrijwel altijd eerst de laptop om te calculeren. Al onze standaardproducten staan met kilo prijzen in een spreadsheet en zijn eenvoudig door te rekenen in een project.

Restproducten heb je altijd. Recycling van metalen is perfect geregeld in Lelystad. De Eerste Lelystadse Schroothandel zit dichtbij op de Oostervaart en wij brengen onze bak zelf als hij vol is. Periodiek laten legen is minder efficiënt én duurder, dus je doet het vanzelf op de meest gunstige manier 😉

Duurzaam – staal en aluminium zijn voor altijd

Staalbouw Lelystad voert de meest uiteenlopende projecten uit. Daarom verveelt het ook nooit. Duurzaam staal en aluminium constructiewerk zal altijd blijven, dat is ook prettig. Want ondanks de opkomst van kunststof en composieten is elk project een afweging van factoren:

  • Gewicht
  • Sterkte/draagkracht
  • Kosten
  • Snelheid maakproces

Afhankelijk van het type project (one-off, serie) is staal of aluminium vaak de beste oplossing.

Net zo mooi is het om te ervaren hoe verschillende materialen elkaar kunnen aanvullen. Een van onze partners maakt allerlei composiet constructies. Holland Composites maakt ook kleine series maar dan met composieten. Staalbouw Lelystad maakt al jaren onderdelen voor jachten, uitgevoerd in zeewater-bestendig RVS. Duurzaam én zo licht mogelijk. Perfecte combinatie!

Staalbouw Lelystad is hier gevestigd in de jaren 70. De focus van de onderneming lag eerst op het bouwen van grote staalconstructies zoals bedrijfspanden en loodsen. Tegenwoordig maken wij meer one-off constructies, aanpassingen en reparaties. Want ook duurzaam heeft gelukkig onderhoud nodig.

Een bijzonder Staalbouw werkstuk kan iedere dag gezien worden in Natuurpark Lelystad. Voor hen hebben wij de Bever gebouwd, een mooie excursieboot. Deze boot is alweer 8 jaar oud maar even een hogedrukreiniger erover en ziet er dan weer uit als nieuw. Jaren eerder hebben wij een stalen zeilkotter gebouwd. De ervaren opdrachtgever verbaasde zich alsmaar over het feit dat er amper een blik plamuur nodig was voor de romp. Het beste compliment dat je kunt krijgen!

RVS duurzame trapleuningen

Gemeente Lelystad is verantwoordelijk voor de veiligheid op de openbare wegen en paden in de stad. Zo staan er door de hele gemeente leuningen en hekken bij trappen ,paden en wegen om bijvoorbeeld valrisico te minimaliseren. De onderhoudsafdeling vroeg ons een leuning te ontwerpen die duurzaam is. Er moesten er zes worden geplaatst in de straat Vliegent Hert aan de kust. Ons ontwerp voor een stevig formaat RVS buis met volledig rondgelaste staanders viel in de smaak. Toen wij aangaven dat plaatsing ook mogelijk was konden wij direct aan de slag. Trots op het resultaat!

Voor het plaatsen van hekken heeft Staalbouw een diamantboormachine inclusief waterkoeling beschikbaar. Dank Feramo Tools voor het advies, de stofzuiger doet het trouwens ook uitstekend!

De gemeente gaat steeds slimmer om met onderhoudswerken. Zo hebben wij eerder reeds een houten hek vervangen aan de Zuigerplasdreef. Hout is ook een heel mooi product maar gaat niet altijd 40 jaar mee. Zie de Google link waar de oude leuning nog op staat. Wij weten zeker dat er nu RVS staat 😉

Ad-hoc en one-off, dat is wat ons bedrijf al jaren omschrijft. Staalbouw Lelystad is van alle machines en apparatuur voorzien. En als het object te groot is brengen wij de werkplaats gewoon op locatie. Hiervoor hebben wij een flinke aanhanger, koeling en aggregaten allemaal beschikbaar. Staalbouw Lelystad kan RVS, staal én aluminium verwerken.