Duurzaam – staal en aluminium zijn voor altijd

Staalbouw Lelystad voert de meest uiteenlopende projecten uit. Daarom verveelt het ook nooit. Duurzaam staal en aluminium constructiewerk zal altijd blijven, dat is ook prettig. Want ondanks de opkomst van kunststof en composieten is elk project een afweging van factoren:

  • Gewicht
  • Sterkte/draagkracht
  • Kosten
  • Snelheid maakproces

Afhankelijk van het type project (one-off, serie) is staal of aluminium vaak de beste oplossing.

Net zo mooi is het om te ervaren hoe verschillende materialen elkaar kunnen aanvullen. Een van onze partners maakt allerlei composiet constructies. Holland Composites maakt ook kleine series maar dan met composieten. Staalbouw Lelystad maakt al jaren onderdelen voor jachten, uitgevoerd in zeewater-bestendig RVS. Duurzaam én zo licht mogelijk. Perfecte combinatie!

Staalbouw Lelystad is hier gevestigd in de jaren 70. De focus van de onderneming lag eerst op het bouwen van grote staalconstructies zoals bedrijfspanden en loodsen. Tegenwoordig maken wij meer one-off constructies, aanpassingen en reparaties. Want ook duurzaam heeft gelukkig onderhoud nodig.

Een bijzonder Staalbouw werkstuk kan iedere dag gezien worden in Natuurpark Lelystad. Voor hen hebben wij de Bever gebouwd, een mooie excursieboot. Deze boot is alweer 8 jaar oud maar even een hogedrukreiniger erover en ziet er dan weer uit als nieuw. Jaren eerder hebben wij een stalen zeilkotter gebouwd. De ervaren opdrachtgever verbaasde zich alsmaar over het feit dat er amper een blik plamuur nodig was voor de romp. Het beste compliment dat je kunt krijgen!