Milieubewust ondernemen doe je vanzelf

Staalbouw Lelystad is een milieubewust bedrijf. Het productieproces van staal en aluminium is niet milieu-vriendelijk, maar eenmaal gemaakt kun je het oneindig hergebruiken. Overbodig geworden constructies zijn 100% recyclebaar. Efficiënt omdat de basis materialen aan standaarden en normen (ISO) voldoen. het voordeel hiervan is dat je precies weet wat je maakt. Wij bouwen steeds meer projecten twee maal. Één keer op de PC in 3D, daarna pas fysiek bouwen. Dat verlaagt afval en faal uren vanwege miscommunicatie met 100%.

Staalbouw heeft een behoorlijke voorraad profielen in de werkplaats. Diverse maten buizen, kokerprofiel en platen. Dat is efficiënt want je hoeft niet te wachten op leveringen. Duurzaam want voor iedere aanlevering moet een vrachtwagen rijden. Milieubewust én beter voor onze betaalrekening. Hetzelfde geldt voor onnodig extra rijden omdat je wat vergeten was. Dat leer je af als je de brandstofrekeningen ziet. Wij raden iedere onderneming dan ook van harte aan om personeel óók hiervan bewust te maken.

Voor het uitwerken en uitvoeren van projecten komt vrijwel altijd eerst de laptop om te calculeren. Al onze standaardproducten staan met kilo prijzen in een spreadsheet en zijn eenvoudig door te rekenen in een project.

Restproducten heb je altijd. Recycling van metalen is perfect geregeld in Lelystad. De Eerste Lelystadse Schroothandel zit dichtbij op de Oostervaart en wij brengen onze bak zelf als hij vol is. Periodiek laten legen is minder efficiënt én duurder, dus je doet het vanzelf op de meest gunstige manier 😉